logo-trentino
17 nov

Combinatie van leren en genieten in de open lucht: biotoop I Mughi

 

In Valsugana kunt u niet alleen terecht voor een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden, ook vindt u hier verschillende soorten natuurgebieden. Beschermde natuurparken, ecomusea en biotopen zijn hier voorbeelden van. Bent u al wel eens in een biotoop geweest? Een biotoop is een gebied of plaats met een bepaald landschapstype of klimaat, waar specifieke organismen kunnen leven. Het kan zijn dat u bij het betreden van een biotoop dus het leefgebied van een bepaald dier betreedt, maar het kan ook zijn dat hier specifieke bomen staan die nergens anders (kunnen) groeien. Dit verschilt dus per biotoop. Ook in Valsugana vindt u biotopen. Natuurgebied ‘I Mughi’ bijvoorbeeld kenmerkt zich door een grote ecologische waarde.

 

biotoop i mughi

 

Pijnbomen en bijzondere plantensoorten

 

Natuurgebied I Mughi is een zeer uitgestrekt gebied, van ongeveer 21 hectare groot. Dit bijzondere stuk land is omgeven door bossen met sparren, dennen en beuken. Eén van de meest bijzondere kenmerken van dit natuurgebied is dat er pijnbomen groeien: pino mugo. Dit komt zeker niet veel voor op deze hoogte, en het zijn dan ook de pijnbomen waaraan deze biotoop haar naam ontleent.

 

De ecologische waarde van deze biotoop is er onder andere omdat er drie veengebieden te vinden zijn. Deze zijn vroeger ontstaan uit meren, die gescheiden werden door Quartaire gletsjers. De vochtigheid van deze omgeving heeft ervoor gezorgd dat hier plantensoorten en -gemeenschappen kunnen leven die uiterst zeldzaam zijn aan de zuidzijde van de Alpen.

 

Leerzaam voor jong en oud

 

Het bezoeken van een biotoop is niet alleen leerzaam en interessant voor uzelf, ook kinderen kunnen hier veel van opsteken. U bezoekt I Mughi via een wandelpad, dat ongeveer 2,3 kilometer lang is en volledig langs de buitenkant van het reservaat loopt. U vindt hier onderweg verschillende informatieborden, die steeds de belangrijkste kenmerken van dit beschermde gebied en de omgeving aangeven. Wilt u meer weten over (een bezoek aan) deze biotoop? Vraag dan informatie aan via onze website!

 

Postato in: Natuur / Nederland / Post in Nederlands / 17 nov 2014 ore 9,30 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


2 + 4 =

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social