logo-trentino
06 ott

Ecomuseum Lagorai brengt de natuur tot leven

Er zijn van die plekken op aarde die zowel in de zomer als in de winter adembenemend zijn. Plekken waar prachtige bomen de omgeving sieren, waar de stilte zorgt voor momenten van bezinning. Plekken waar de natuur echt tot leven komt.

 

Ecomuseum Lagorai is hier een goed voorbeeld van. Dit zeer gevarieerde gebied kent een groot erfgoed aan landschappen. Dit strekt zich uit tot de bergstromen Ceggia en Maso, tot de pieken van Sasso Rotto, de berg Croce of de Ziolera. Er zijn zoveel plaatsen binnen dit Ecomuseum die echt de moeite van het bezoeken waard zijn. Bossen zoals u ze nergens vindt, met kastanjebomen en monumentale bomen zoals in de bossen van Campestrini. Maar ook de Rode Spar bossen van de Val Calamento en de vele bergboerderijen die u onderweg kunt tegenkomen, zullen u doen afvragen hoe het kan dat u hier nog nooit eerder geweest bent.

 

Wandelen, vissen en nog veel meer

 

Het Ecomuseum biedt voldoende mogelijkheden voor jong en oud als het gaat om het maken van een interessante wandeling. U kunt over uitgestrekte vlakten lopen, of kiezen voor een meer uitdagende tocht op grote hoogten. Vergeet hierbij zeker uw fototoestel niet, want u gaat gegarandeerd bijzondere taferelen tegenkomen!

 

Kom het zelf ontdekken!

 

U kunt binnen het Ecomuseum niet alleen terecht voor bijvoorbeeld het vissen in één van de vele rivieren, ook in de winter is er voldoende te beleven. Maak bijvoorbeeld een tocht met sneeuwschoenen of met alpine ski’s! Lees u in op onze website of vraag rechtstreeks informatie bij ons aan, dan helpen wij u graag verder. Naast het Ecomuseum vindt u in en rond Valsugana nog veel meer bergen en dalen die een bezoekje waard zijn. Wilt u ook zelf ontdekken wat deze bijzondere locatie u te bieden heeft? Boek dan uw vakantie naar Valsugana, u zult er geen spijt van krijgen!

 

Postato in: Natuur / Nederland / Post in Nederlands / Sport / 6 ott 2014 ore 12,00 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


7 + = 10

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social