logo-trentino
22 set

Kent u The Bastard Sons of Dioniso al?

 

U wist waarschijnlijk al dat u in Valsugana terecht kunt voor heerlijk eten, bijzondere plekken en volop activiteiten. Maar wat u waarschijnlijk niet wist, is dat Valsugana een eigen rocklegende heeft! De driekoppige band The Bastard Sons of Dioniso is al een tijdje bezig om aan de weg te timmeren als succesvolle maker van rockmuziek. En dat werpt zeker zijn vruchten af! Wij laten u graag kennismaken met dit muzikale trio, die allemaal afkomstig zijn uit het mooie Valsugana en al vele optredens in de omgeving op hun naam hebben staan.

 

Geschiedenis van The Bastard Sons

 

Federico, Michele en Jacopo vonden elkaar in 2003 en zo ontstond The Bastard Sons of Dioniso. De drie jongens, die elkaar kenden van school, speelden eerder in drie aparte bands maar besloten samen iets nieuws te beginnen. In het begin speelden ze vooral tijdens evenementen in Trentino en in pubs. Daarbij wonnen ze verscheidene belangrijke wedstrijden, die vooral voor een beginnende band als The Bastard Sons of Dioniso een mooie naam opleverde. Ze werden echter pas écht bekend toen ze meededen aan de tweede editie van het televisieprogramma X-factor, dat al meerdere talenten de kans heeft gegeven door te breken. In 2008 veroverden The Bastard Sons de tweede plaats.

 

In 2009 kreeg de band een award voor de beste nieuwe band van het jaar. In 2012 kregen zij de AFI Award voor de ‘Best Disc of Independent Rock 2011’ voor hun cd ‘Per Non Fermarsi Mai’.

 

Meer lezen/horen?

 

Uiteraard zijn ook The Bastard Sons of Dioniso volop aanwezig op het internet. Ze hebben een eigen website, http://www.tbsod.com/. Deze website heeft Italiaans als voertaal, maar u kunt hier wel video’s bekijken en zo een indruk krijgen van de muziek die door dit trio gemaakt wordt. Wilt u nog verder op de hoogte blijven, volg dan ook de Facebook pagina van deze heren! U zult algauw merken waarom Valsugana zo trots is op deze rockmuzikanten en hun Valsugaanse roots.

 

Postato in: Cultuur / Nederland / Post in Nederlands / 22 set 2014 ore 12,00 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


1 + 1 =

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social