logo-trentino
20 ago

Ga de uitdaging aan: stap op de fiets en geniet van Valsugana!

Ziet u het wel zitten, zo’n avontuurlijke en uitdagende bezigheid op vakantie? Plan dan een trektocht over hét fietspad van Valsugana, dat 80 kilometer lang is en tussen Trentino en Veneto loopt. U kiest er zelf voor of u dit in slechts enkele dagen doet of dat u er een lange fietsvakantie van maakt!

Onderweg zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden en kunt u optimaal genieten van de locale cultuur en natuur. Uiteraard vindt u ook diverse overnachtingsmogelijkheden zodat u er uw ideale vakantie van maakt. Wist u al dat deze fietsroute in maart 2014 genomineerd was voor Fietsroute van het jaar 2014, door de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam? Des te meer reden om dit fietspad een kans te geven. Vraag via onze website meer informatie aan over deze prachtige route en wie weet fietst u binnenkort langs de rivier de Brenta!

 

Fietspad  Bicigrill

 

Onderweg genieten voor groot en klein

 

Wat ziet u zoal onderweg? U fietst door een vallei met centraal de rivier de Brenta, die vanuit de meren van Levico en Caldonazzo ontstaat. Trentino en Veneto zijn met elkaar verbonden door deze culturele route en u zult tijdens uw tocht veel meekrijgen van de bijzondere geschiedenis die dit gebied rijk is. De route is eenvoudig en vrijwel altijd op vlak terrein. U kunt dus gemakkelijk met het hele gezin op vakantie, heerlijk fietsen voor jong en oud!

 

Overal aan gedacht voor uw gemak

 

Uiteraard wordt het de fietsende toeristen zo gemakkelijk mogelijk gemaakt onderweg. Er zijn bijvoorbeeld talrijke centra langs de route te vinden, waar u uw fiets kunt laten repareren of eventueel een fiets kunt huren. Langs de route kunt u natuurlijk ook een hapje eten en uiteenlopende informatie verkrijgen.

 

Wilt u uw fietsroute combineren met een treinreis? Tijdens de maanden juli en augustus beschikken alle treinen in Valsugana over een extra wagon voor het transport van 32 fietsen. Een bepaald deel van de spoorweg zal tussen 28 juli en 9 september zijn afgesloten voor renovatie, maar er worden vervangende bussen ingezet en ook aan de mensen met een fiets wordt gedacht. Kortom, als u van een sportieve vakantie houdt die u volledig naar eigen smaak kunt indelen, zit u goed in Valsugana!

 

Postato in: Post in Nederlands / Sport / 20 ago 2014 ore 10,00 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


+ 2 = 3

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social