logo-trentino
21 lug

Een keertje iets anders: het internationaal symposium van de houtsnijkunst

Er zijn van die ambachten waarvan u weet dat u ze nooit onder de knie zult krijgen. Het is te precies, te lastig, vereist materialen die niet binnen uw bereik zijn, noem de redenen zo maar op. Een goed voorbeeld daarvan is misschien wel houtsnijkunst. Dat is niet voor iedereen weggelegd. In Valsugana wordt eens per jaar veel aandacht besteed aan deze bijzondere vorm van kunst creëren. Meestal vindt het internationaal symposium van de houtsnijkunst in de laatste week van juli. In dit artikel vertellen we u graag meer over deze bijzondere week!

 

Wat houdt dit symposium in?

 

Het internationale symposium, dat in Valsugana bekend staat als ‘Luci ed Ombre del Legno’ (licht en schaduw van het hout) ontstond in 2002. Sindsdien is het evenement ieder jaar sterk in populariteit gestegen en dat ziet men zeker terug in de bezoekersaantallen. Het symposium trekt niet alleen een groeiend aantal artiesten en deelnemers, maar ook de bewoners en toeristen krijgen er steeds meer belangstelling voor en volgen met veel interesse de creatie van de bijzondere kunstwerken.

 

Tijdens het symposium komen dertig nationale en internationale artiesten (zelfs van buiten Europa) bijeen om een bijzondere uitdaging aan te gaan: samen realiseren zij een houtsnijwerk uit één stuk sparrenhout van ongeveer 180 centimeter hoog. Ieder jaar komen er weer talloze aanvragen binnen van mensen die mee willen doen, maar slechts dertig ervan worden geselecteerd om deel te nemen.

 

Waar te zien?

 

De tentoonstelling van de gemaakte houtsnijwerken vindt u op de wegen en pleinen van de volgende dorpen: Bieno, Castello Tesino, Cinte Tesino en Pieve Tesino. Het publiek krijgt goed de kans om het ontstaan van de kunstwerken te zien, van idee tot afwerking. Ook het nauwe contact tussen de artiest en het hout wordt tijdens deze tentoonstelling benadrukt.

 

Ook dit bijzondere evenement is een mooie toevoeging aan het lijstje van bijzondere dingen die te zien en te doen zijn tijdens een vakantie in Valsugana.

 

Postato in: Cultuur / Nederland / Post in Nederlands / 21 lug 2014 ore 8,09 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


2 + 2 =

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social