logo-trentino
27 mag

Levico- en Caldonazzomeer bekroond met Blauwe Vlag!

 

De (blauwe) vlag mag uit in Valsugana, want nu hebben zowel het Levico- als het Caldonazzomeer de onderscheiding van de Europese Blauwe Vlag gekregen! Zeer trots zijn we uiteraard dat beide meren dit eco-label hebben mogen ontvangen. Het Levicomeer kreeg als eerste meer in Trentino de Blauwe Vlag, dit jaar volgt ook het Caldonazzomeer. Valsugana heeft hard gewerkt aan de milieubewustheid binnen het toerisme, en dat heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

 

Caldonazzomeer

 

Wat is de Europese Blauwe Vlag?

 

Maar wat houdt deze onderscheiding precies in? De Europese Blauwe Vlag is zoals genoemd een eco-label, dat in het leven is geroepen door de FEE Foundation of Environmental Education. Jaarlijks wordt deze certificering van de milieukwaliteit in 41 landen toegekend aan verschillende toeristische badplaatsen. De badplaatsen moeten dan aan meerdere criteria voldoen. Denk hierbij aan:

  • Behoud van de natuur
  • Kwaliteit van het zwemwater
  • Voorlichting met betrekking tot het milieu
  • Politieke keuzes die worden gemaakt met het milieu in het achterhoofd
  • De wijze waarop (gescheiden) afvalverzameling wordt ingezet

De verschillende gemeenten binnen Trentino hebben veel gedaan om het toerisme te combineren met aandacht voor de natuur, en dankzij de vele initiatieven is dit een groot succes geworden.

 

Levicomeer

 

Kom zelf ook genieten

 

Geniet ook van een vakantie in deze prachtige regio en voel zelf hoe hard er gewerkt wordt om de bijzondere natuur te behouden. Zie met eigen ogen waarom de twee meren in Valsugana deze mooie onderscheiding hebben mogen krijgen. Op onze website laten we u graag zien wat er allemaal te doen is bij en rondom de meren, zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie. Veel van de activiteiten brengen u direct in contact met de prachtige natuur. Wilt u meer informatie over een vakantie naar Valsugana, of heeft u een vraag over een specifieke activiteit of locatie? Vraag dan informatie aan via onze website. We helpen u graag verder!

 

 

Postato in: Natuur / Nederland / Post in Nederlands / 27 mag 2014 ore 14,38 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


2 + = 7

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social