logo-trentino
13 feb

Hedendaagse kunst in de open lucht

Over vakantie heeft iedereen zo zijn opvattingen: de één gaat op vakantie voor de rust, de ander wil juist actief en sportief bezig zijn. De één gaat op zoek naar de lokale cultuur, terwijl de ander liever de hele vakantie langs het zwembad luiert. In Valsugana is er voldoende mogelijkheid om de verschillende vakantieperspectieven met elkaar te combineren. Zo willen we u graag attenderen op een bijzondere combinatie tussen kunst en natuur: Arte Sella. Houdt u van wandelen en ziet u onderweg graag mooie dingen? Dan is deze internationale tentoonstelling in de open lucht écht iets voor u.

 

Cattedrale Vegetale di Giuliano Mauri- @Arte Sella  Cerca di Roberto Conte - @Arte Sella

 

Meer over Arte Sella

 

Arte Sella leent zijn naam van het gebied. De tentoonstelling bevindt zich namelijk in Val di Sella, al sinds 1986. De expositie loopt langs het bospad aan de zuidzijde van de Monte Armentera. Het parcours door Arte Sella heet ArteNatura. Alle afzonderlijke artiesten hebben zich laten inspireren door natuurlijke materialen. De kunstwerken zijn dan ook gemaakt met stenen, bladeren, takken en stammen. Sommige van de kunstwerken gaan na de expositie in Arte Sella door naar een museum of kunstgalerij, maar er zijn ook veel projecten die blijven staan en in de loop der jaren opgaan in de aanwezige vegetatie. Een zeer bekend werk is de Cattedrale Vegetale, letterlijk vertaald als ‘de natuurlijke kathedraal’.

 

Arte Sella - Foto StoryTravelers  Fucina 2005 - @Arte Sella

 

Proef alvast de sfeer met virtuele tour

 

Om u alvast te laten proeven van de sfeer in Arte Sella, vindt u op onze website naast meer informatie ook een virtuele tour van de expositie. Zo ziet u alvast welke prachtige kunstwerken u onderweg zult tegenkomen. Bekijk de beelden en laat u verrassen door al het moois dat zich in de natuur kan bevinden. Ook voor meer leuke uitjes en activiteiten die u kunt ondernemen in Valsugana, bekijkt u onze website.

 

Postato in: Cultuur / Natuur / Nederland / Post in Nederlands / 13 feb 2014 ore 11,26 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


1 + = 4

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social