logo-trentino
30 gen

De vele historische pareltjes van Valsugana

 

Op veel plekken in de wereld vindt u grootse, majestueuze gebouwen waarvan u dagenlang onder de indruk kunt zijn. Neem het Colloseum in Rome, het Louvre in Parijs, of één van de vele andere bekende monumentale gebouwen in de verschillende landen. Maar wist u dat ook Valsugana enkele architectonische, historische pareltjes rijk is? Als u houdt van mooie, karakteristieke gebouwen, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan deze regio in Noord-Italië! Valsugana kent namelijk een aantal prachtige paleizen en andere historische gebouwen, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken én te fotograferen!

 

Verblijven in een monumentaal pand

 

Veel van de gebouwen met een rijke geschiedenis dienen nu een ander doel, waar ook u als bezoeker van profiteert. Zo doen veel gebouwen inmiddels dienst als museum, of kuuroord. Neem bijvoorbeeld het Grand Hotel Imperial (Levico Terme). Dit prachtige hotel is al meer dan honderd jaar oud, en naast het feit dat u er kunt verblijven, is het gelijk een bezienswaardigheid an sich.

Een ander bijzonder bouwwerk is de Torre del Belvedere (Levico Terme), vlakbij de kruising van via Caproni en viale Roma. Deze toren is gebouwd medio het jaar 800. In Piazza Maggiore (Pieve Tesino) vindt u ook een mooi stukje geschiedenis: het huis Pellizzaro-Carestia en het huis Buffa-Caporale. In het midden van dit achttiende-eeuwse plein staat een bijzondere achthoekige fontein.

 

grand hotel imperial levico terme  torre belvedere levico terme

 

Geniet alvast van de voorpret

 

De bouwwerken die hierboven omschreven staan, zijn slechts het begin van al het moois dat er in Valsugana te vinden is. Wilt u ook graag inspiratie opdoen voor uw vakantie? Bekijk dan het volledige overzicht op onze website en plan alvast de bezoeken aan de mooiste plekjes! Ook vindt u op onze website allerlei andere informatie over bijvoorbeeld het eten, overnachten en sporten in Valsugana. Wij wensen u vast een prettige vakantie!

Postato in: Cultuur / Nederland / Post in Nederlands / 30 gen 2014 ore 9,31 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


+ 2 = 5

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social