logo-trentino
27 dic

Volop cultuur en historie in Valsugana

 

Er zijn van die plaatsen waar je dagelijks nog herinnerd wordt aan een strijd die lang geleden is gestreden. Voor ons in Europa betekent dat meestal dat we objecten en plaatsen tegenkomen uit de Tweede Wereldoorlog, maar heeft u zich ook wel eens verdiept in de eerste? Wanneer u graag uw vakantiebezigheden combineert met het proeven van de lokale cultuur en historie, dan zit u goed in Valsugana. Er zijn hier namelijk veel plekken die u in aanraking brengen met de Eerste Wereldoorlog, die van 1914 tot 1918 duurde.

 

Tochten langs oorlogsmonumenten en herinneringen

 

Zoals u misschien al wel weet, zijn er veel wandelroutes in Valsugana die u langs oorlogsherinneringen voeren. Loopgraven, militaire wegen, oude forten, u krijgt onderweg een steeds duidelijker beeld van hoe het er destijds aan toe moet zijn gegaan. Wilt u graag met uw fotocamera op pad om deze bijzondere plaatsen vast te leggen? Bezoek dan zeker één van deze forten. Een voorbeeld: Forte Busa Verle werd gebouwd tussen 1907 en 1914, en ligt bijna op de grens tussen de provincie Trento en Vicenza. Samen met de forten Campo van Luserna en Belvedere in Lavarone vormde dit fort een verdedigingslinie op de grens tussen het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk en het Italiaanse koninkrijk.

 

Een ander fort dat nog in mooie staat is en dus de moeite waard om te bekijken, is het Forte del Pizzo o Cima Vezzena. Dit Oostenrijks-Hongaarse fort wordt ook wel het oog van de hoogvlakten genoemd vanwege de strategische ligging.

 

  Forte Busa Verle

 

Gun uzelf Valsugana

 

Wanneer u dacht dat Valsugana alleen een geschikte vakantiebestemming was vanwege het mooie weer, dan heeft u het mis! Ook voor (water)sporten, wandelen, fietsen, zonnen, festivals en meer kunt u terecht in deze mooie regio. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden en gun uzelf een vakantie in het veelzijdige Valsugana.

 

Postato in: Cultuur / Nederland / Post in Nederlands / 27 dic 2013 ore 8,30 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


2 + 5 =

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social