logo-trentino
31 ott

Valsugana wintertip: bezoek de kerstmarkten!

Er zijn veel plaatsen die bekend staan om de kerstmarkten, de glühwein en de vele opgebouwde kerststallen. Maar Valsugana kwam vast nog niet in u op als u aan kerstmarkten dacht! Laat u verrassen door deze streek, die aan het einde van het jaar net zo in winterwonderland verandert als de plaatsen waarvan u dat gewend bent. Ook hier vindt u in de kerstperiode namelijk de vele tradities en sprookjes, met prachtige lichtjes en versieringen. De bezoekers komen jaarlijks weer overal vandaan en genieten samen van deze bijzondere periode. Weer een heel andere kant van Valsugana!

 

Kerstballen op kerstmarkten Valsugana  Een van de kerstmarkten in Valsugana

 

Verschillende kerstmarkten in de regio

 

Niet op één plek, maar op verschillende plaatsen in Valsugana kunt u binnenkort al terecht voor de bijzondere winterse sferen. De kerstmarkt in Levico Terme bijvoorbeeld duurt van 23 november 2013 tot 6 januari 2014. Het eeuwenoude Haubsburgse Park is decor voor deze markt en zorgt voor een magische sfeer. Koop lokale producten, geniet van alles wat er te zien is en proef uitgebreid de sfeer van deze speciale kerstmarkt.

Ook Pergine in Valsugana is te bezoeken voor een bijzondere ervaring. Van 16 november 2013 tot 6 januari 2014 verandert dit dorp in een waar sprookjesdorp, waar u niet vreemd op moet kijken als u een kaboutertje of elfje tegenkomt! Met het licht, de liedjes en de lokale smaken is het een ideale kerstmarkt om te bezoeken.

Heeft u nog niet voldoende keus? Overweeg dan ook eens de kerstmarkt in Caldonazzo, die begint op 23 november en eindigt op 23 december 2013. Dit is de oudste kerstmarkt van Valsugana en wordt mede gekenmerkt door de aanwezigheid van de bijzondere muziek, kunst en handnijverheid.

 

Sfeervolle kerstmarkten in Valsugana  Kerstmarktkraam in Valsugana

 

Proef alvast de sfeer

 

Op de website van Visit Valsugana proeft u alvast de sfeer met de verschillende filmpjes over de kerstmarkten. Laat uw hart verwarmen en vooral spreken: Valsugana is deze winter de bestemming voor u!

 

Postato in: Kerstmis / Nederland / Post in Nederlands / 31 ott 2013 ore 9,22 / 0 commenti commenti
Commenti
Nessun commento inserito
Scrivi un commento
Il commento sarà pubblicato solo dopo la moderazione.


4 + = 5

Invia »
bordino
Cerca
Feed RSS
ABBONATI
bordino
Social